top of page

Wat is Reiki?

Tot een jaar of vier geleden had ik nog nooit van Reiki gehoord. De uitleg die ik kreeg was niet bevredigend genoeg en dus ben ik het maar gewoon gaan ervaren. Als je googled op 'Wat is Reiki?' krijg je makkelijk antwoord op deze vraag. Maar als je net als ik eerst wil zien en dan geloven dan kun je misschien niet zoveel met dat wat je leest en geeft het ervaren je een beter beeld.


Reiki in een notendop

Reiki behoort tot de alternatieve geneeswijzen, ook wel handoplegging of energetische healing genoemd. Bij Reiki wordt gebruik gemaakt van universele energie die door de handpalmen van de behandelaar stroomt en zo het lichaam van de cliënt in. Deze energie werkt helend en ontspannend. De behandelaar is in feite slechts een 'doorgeefluik' van deze energie.


Er is een hele lijst aan klachten waar Reiki bij kan ondersteunen. Van hoofdpijn tot vermoeidheid, van pijnverlichting bij kankerpatiënten tot sneller herstel na ziekte of operatie. Het zorgt voor helderheid in je hoofd, geeft inzichten en lost energetische blokkades op die allerlei klachten veroorzaken. Het werkt stress verlichtend en ondersteunt je immuunsysteem.

Het zou voor iedereen goed zijn als je zo nu en dan een reikibehandeling krijgt.


Reiki ontvangen

"Dat je het niet ziet, wil niet zeggen dat het er niet is", is een uitspraak die thuis regelmatig voorbij komt als man of kinderen weer eens iets niet kunnen vinden. Maar hij is ook prima toepasbaar op Reiki wat mij betreft!

De eerste keer dat ik op de behandeltafel lag, was ik verre van ontspannen. Ik was zo nieuwsgierig dat ik mijn ogen amper dicht kon houden. Wat doet ze nu? Waar zijn die handen dan? Wat lig ik hier te doen? Ik zag niets bijzonders toen ik stiekem even keek, maar ik voelde zo nu en dan wel iets. Er zijn echt geen wonderen gebeurd die eerste keer (of alle keren daarna). Maar wel kleine onverklaarbare sensaties in mijn lijf, een krampje, warmte, kou etc. Het was eigenlijk gewoon erg fijn maar ik kan niet uitleggen waarom. Dat uurtje op de tafel was bijzonder genoeg om mezelf aan te melden voor Reiki 1. Oftewel, ik zou ingewijd worden zodat ik zelf Reiki kan geven. Sindsdien kan ik Reiki niet meer uit mijn leven wegdenken. Als ik hoofdpijn of buikkramp heb dan pas ik Reiki op mezelf toe. De pijn neemt af of verdwijnt zelfs. Het ontspant, maakt me rustig.


In de afgelopen jaren heb ik verschillende reacties gezien op reikibehandelingen. Mensen die in tranen uitbarsten, het heel warm of koud krijgen. Mensen die schokjes door hun lijf voelen, beelden zien van (overleden) dierbaren of herinneringen die diep weggestopt waren. Maar ook personen die in slaap vallen of heerlijk ontspannen van de tafel af komen maar verder niets aparts ervaren hebben. Elke keer weer is het een verrassing wat er gebeurt en elke keer ben ik dankbaar dat ik er onderdeel van mag zijn.


Reiki geven

Reiki ontvangen is erg ontspannend maar reiki geven vind ik vooral heel erg leuk om te doen. De energiestroom die ik voel in mijn handen is zo gaaf! Elke keer opnieuw verwonder ik me over dat wat ik voel en ervaar. Een golvende en onzichtbare beweging tussen tussen mijn handen en de ander. De ene keer warm, dan weer koud, soms bloedheet, maar soms krijg ik ook kramp of tintelingen. Mijn hele lijf reageert wanneer ik iemand een behandeling geef. Dat wat ik voel, vertelt me meer over de ander en met die informatie kan de ander weer verder.


Reiki = liefde

Voor mij is Reiki gelijk aan liefde. Een reikibehandeling wordt altijd vanuit een positieve intentie gegeven waarbij de behandelaar en de cliënt sterk met elkaar verbonden zijn. De cliënt krijgt volledige aandacht.

Liefde, aandacht en aanraking werken ontspannend. Ik denk dan ook dat dat Reiki helend maakt. Van het ontvangen van liefde wordt iedereen een beetje beter toch?




60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De Pleaser

Comments


bottom of page