top of page

Reiki bij ziekte

Een van de toepassingen van Reiki is om het in te zetten bij ziekte. In 2020 is een dierbare vriendin van me overleden aan leukemie. In die tijd was Reiki voor mij nog onbekend maar wat had ik haar graag de ontspanning en verlichting van de pijn gegeven. Daarom bied ik dit in mijn praktijk ook aan, aan jong en oud.
 

Belangrijk om te weten is dat de effecten van Reiki sterk verschillen van persoon tot persoon. Een misvatting wat betreft Reiki is dat er vaak gedacht wordt dat Reiki geneest. Dit is niet het geval. Het ondersteunt het lichaam in het vermogen tot zelfherstel en heeft dus een positief effect op genezing en herstel van lichaam en geest. Reiki kan ingezet worden als aanvullende therapie en kan prima gecombineerd worden met reguliere zorg. Overleg wel altijd even met de arts/behandelaar alvorens Reiki te ontvangen. Reiki is geen vervanging van reguliere zorg. 

Reiki is zo'n zachte energie, zo liefdevol, dat het verlichtend kan werken bij personen die te maken hebben met kanker of die in de laatste fase van hun leven zijn. Reiki kan ziektes niet wegnemen of voorkomen maar kan wel voor rust zorgen in moeilijke en pijnlijke tijden. Mocht je interesse hebben in een reikibehandeling bij ziekte dan kan een reikibehandeling ook op locatie plaatsvinden. Ik kan mijn behandeltafel meenemen of een stoelbehandeling geven.

 

Let op: je mag geen Reiki mag ontvangen tijdens een chemokuur.

 

83cce3d8-0b07-4b60-bbff-6578dec41d97_edi
bottom of page