top of page
Linda van den Bogaard-van der Steen

Over mij

​Mijn naam is Linda van den Bogaard-van der Steen en ik woon in het Brabantse Schijndel. Ik ben getrouwd en heb drie jonge kinderen.

 

Na de HBO opleiding Pedagogiek ben ik in 2009 gestart in het voortgezet onderwijs als ondersteuningscoördinator. In de jaren die volgden zag ik steeds meer jongeren worstelen met klachten zoals vermoeidheid, een vol hoofd, en/of somberheid. Vaak (maar niet altijd) werd dit veroorzaakt door hoge (prestatie) druk, perfectionisme en een hoge gevoeligheid. 

 

Toen ik voor het eerst moeder werd, werd ik geconfronteerd met mijn eigen perfectionisme en gevoeligheid. Ik wilde de perfecte moeder zijn, maar wilde het op mijn werk net zo goed blijven doen. Ik kwam mijn eigen grenzen, overtuigingen, patronen en overlevingsmechanismen tegen. Ik kwam er achter dat ik als 'wandelend hoofd', gevoelig typje en perfectionist zo niet door kon gaan en kwam in een burn-out terecht.

In de tijd daarna ontdekte ik Reiki en viel er veel op z'n plek. De burn-out gaf mij tijd om eens stil te staan bij wie ik ben en waar ik nou echt blij van word. Ik begon aan de opleiding tot Holistisch Therapeut en heb deze in 2023 afgerond. Het bleek perfect te combineren met mijn ervaring in het onderwijs. Tijdens de opleiding werd mijn nuchtere, 'down to earth' kijk op de wereld aangevuld door een meer holistische kijk op de wereld. Ik omarmde mijn gevoeligheid i.p.v. deze af te wijzen. Ik wil het nog steeds goed doen maar niet meer ten koste van mezelf. 

 

Waarom een praktijk speciaal voor jongeren? Omdat ik zo ontzettend blij word van hun open houding, hun nieuwsgierigheid en hun leergierigheid. Ik gun jonge mensen, JOU, ook rust in je hoofd en in je lijf en draag graag mijn steentje bij. 

Ik hoop je binnenkort te mogen ontvangen in mijn fijne praktijkruimte.

Warme groetjes,

Linda

bottom of page