top of page

Wat is Reiki?

Reiki is een alternatieve geneeswijze die zijn oorsprong vindt in Japan. Het woord "Reiki" is samengesteld uit twee Japanse karakters: "rei", wat staat voor universele of spirituele energie, en "ki", wat verwijst naar de levenskracht die door alle levende wezens stroomt. Als Reikitherapeut en Reikimaster ben ik van mening dat deze levensenergie essentieel is voor het welzijn en de gezondheid van het lichaam, de geest en de ziel.

 

Bij een Reikibehandeling plaats ik mijn handen op of net boven je lichaam met als doel de stroom van levensenergie te bevorderen, blokkades op te heffen en het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren. Het is een zachte en ontspannende behandeling waarbij jij als ontvanger gewoon volledig gekleed bent.

 

Veel mensen ervaren verschillende voordelen van Reiki waaronder een diepe ontspanning, stressvermindering, verlichting van pijn en ongemak, verbeterde slaapkwaliteit en emotionele balans. Hoewel Reiki geen vervanging is voor medische behandeling, wordt het vaak gebruikt als aanvulling op conventionele geneeskunde om het algehele welzijn te bevorderen.

 

Een van de mooie aspecten van Reiki is dat het voor iedereen toegankelijk is, ongeacht leeftijd, achtergrond of geloofsovertuiging. Het vereist geen speciale vaardigheden of geloofssysteem om de voordelen ervan te ervaren. Zowel volwassenen als kinderen kunnen baat hebben bij Reiki. Het kan zelfs worden toegepast op dieren en zelfs planten.

 

Of het nu gaat om het verlichten van fysieke pijn, het verminderen van stress of het bevorderen van een gevoel van welzijn, Reiki is al eeuwenlang een populaire en waardevolle vorm van complementaire therapie voor velen over de hele wereld.

Reikibehandeling
bottom of page