top of page

Reikitherapie voor jongeren

Het is niet het eerste waar je aan denkt als je op zoek gaat naar hulp, Reikitherapie. Maar eigelijk is het hartstikke logisch, zeker bij jongeren! Deze generatie jongeren staat over het algemeen meer open voor alternatieve geneeswijzen dan de generaties daarvoor. 


Yoga, meditaties en mindfulness zijn veel meer genormaliseerd bij deze generatie jongeren. En dat is maar goed ook want de uitdagingen waar de jongeren van nu voor staan zijn bijna niet te vergelijken met die van 20 of 30 jaar geleden. Er is meer behoefte aan rust, aan het niet continu 'aan' hoeven staan, aan terug naar de basis.  De jongeren die ik zie, zijn meestal wel bekend met ademhalingsoefeningen, kennen de bodyscan of hebben zelfs een meditatieapp op hun telefoon staan. Reiki behoort misschien nog niet tot het rijtje van bekende manieren om aan je fysieke en mentale gezondheid te werken maar hij zou er prima tussen passen wat mij betreft.

Het is minder een taboe om over je gevoelens te praten, om aan te geven wat je dwars zit maar dat kan ook meteen een valkuil zijn, alleen maar blijven praten. Het is hartstikke druk bij psychologenpraktijken en bij de praktijkondersteuners van de huisarts. De wachtlijsten kunnen oplopen tot 2 jaar als je pech hebt. Maar als je ergens tegenaan loopt, niet lekker in je vel zit of de dagen erg zwaar voor je zijn, wat doe je dan in de tussentijd? Wachten? Of ga je alvast aan de slag met bijvoorbeeld Reiki?

 

Het leven wacht niet

Als je klachten te lang op hun beloop laat dan kan dit grote gevolgen hebben. Als je volwassen bent en je werkt dan resulteert dit er vaak in dat je je ziek meldt op je werk. Je gaat de ziektewet in, kort-of langdurig. Over het algemeen wordt je werk overgenomen door iemand en krijg je (enige) tijd om te herstellen.

Maar als je op school zit of studeert dan wacht je studie niet. De sneltrein gaat gewoon door. Veel jongeren gaan nog harder werken. Werken de nachten door, slapen steeds minder, trekken zich terug of grijpen naar verdovende middelen. Ga bij de genoemde klachten zeker naar de huisarts (!) maar je hoeft geen twee jaar te wachten om aan de slag te gaan. Je kan ook starten met Reiki en coaching en uit die wachtstand komen.

Image by Siora Photography

Zoals je hier kan lezen, is Reiki voor ontzettend veel zaken in te zetten. Bij Praktijk Het Steentje combineer ik Reiki met coaching. Na een Reikibehandeling is het niet de bedoeling dat je gaat analyseren wat je gevoeld of ervaren hebt. Je zal merken dat analyseren het eerste is wat je geneigd bent om te doen (want je bent gewend om je hoofd aan het werk te zetten) maar dat het bevrijdend werkt als je het niet doet. Je mag erop vertrouwen dat de energie z'n werk doet. Ook ik ga niet verklaren wat ik ervaren of gevoeld heb tijdens het geven van de behandeling. Ik laat de Reiki-energie haar werk doen en vertrouw er volledig op dat zij doet wat op dat moment nodig is. 
Als je bij mij komt dan lever ik altijd maatwerk, dat wat voor jou op dat moment het best passend is.

Naast Reikitherapeut werk ik al jaren als ondersteuningscoördinator en leerlingbegeleider met jongeren in het voortgezet onderwijs. Loop je op school dus ergens tegenaan dan ben je bij mij aan het juiste adres.

bottom of page